Combineer groene stroom met een goed doel

Combineer groene stroom met een goed doel

Dat het belangrijk is om geld te geven aan goede doelen weet iedereen. Door een donatie te doen, eenmalig of periodiek, help je mensen, dieren en bijvoorbeeld natuurgebieden die zichzelf niet kunnen ondersteunen. Er zijn echter zoveel goede doelen dat het moeilijk is om er een te kiezen. Een onderwerp dat ons allemaal aangaat, is het milieu. Acties en organisaties die het milieu steunen, zijn daarom altijd een goede keuze. Als je dit kunt combineren met een ander goed doel, sla je twee vliegen in een klap.

Samsam: hartverwarmende energie

sammmEen voorbeeld van een samenwerkingsverband tussen goede doelen en groene stroom is Samsam. Deze organisatie doet je een voorstel voor groene energie. Dankzij de overstapservice kun je gemakkelijk overstappen naar een andere energieleverancier. Als je via deze organisatie groene stroom afneemt, steun je tegelijkertijd een goed doel dat verbonden is aan Samsam. Het gaat hierbij om allerlei goede doelen en projecten, variërend van het sturen van voedselpakketten naar Irak tot sporten tegen kanker.

Robin Energie: goed voor mens en milieu

Robin Energie is een energiebedrijf dat goedkope energie aanbiedt en dat vindt dat energie van iedereen moet zijn en dat iedereen inzicht moet hebben in hoe de prijs voor energie tot stand komt. Bovendien vindt het bedrijf dat je, als je een lage prijs voor energie betaalt, best iets terug mag doen voor je medemens. Daarom geeft Robin Energie een deel van de premie aan goede doelen, wanneer je kiest voor groene stroom.

Serious Request helpt mensen én het milieu

Ook de jaarlijks terugkerende actie van 3FM, Serious Request, combineerde goede doelen met groene energie. In 2013 zamelden ze geld in om diarree bij kinderen in ontwikkelingslanden aan te pakken. Hoewel dit op het eerste oog een goed doel is waarmee je mensen helpt, werd hiervan ook het milieu beter. Gezond water is tenslotte goed voor het milieu. Veel geld werd er dan ook op een duurzame manier ingezameld, bijvoorbeeld door een fietsmarathon door politieagenten. Hiermee wekten ze groene stroom op. Greenchoice doneerde vervolgens voor iedere opgewekte kWh aan Serious Request.

Het totaalbedrag dat was opgehaald met de Serious Request actie van 2013.
20131225-seriousrequest-2