Oktober borstkankermaand: Pink Ribbon introduceert #deband

Oktober borstkankermaand: Pink Ribbon introduceert #deband

deband-crop

De maand oktober staat al jarenlang wereldwijd bekend als de maand waarin extra aandacht wordt geschonken aan borstkanker. Stichting Pink Ribbon zet in deze maand extra acties op, om zo veel mogelijk geld in te zamelen voor onderzoek. In Nederland krijg 1 op de 9 vrouwen te maken met borstkanker. Daarom is het belangrijk dat er onderzoek gedaan wordt naar deze ziekte, om het te kunnen genezen. Ook bekende Nederlanders, zoals Quinty Trustfull, maakten bekend de actie te steunen.

Doneren

Wanneer je Pink Ribbon wilt helpen in de strijd tegen borstkanker, kun je gewoon een donatie doen, maar het is ook mogelijk om één van de speciaal ontworpen producten te kopen. Naast de gewone producten met het logo van Pink Ribbon is er ook dit jaar weer een aantal nieuwe producten ontworpen, zoals de Pink Ribbon armband 2014. De stichting vraagt mensen die de band kopen hun verhaal en foto te delen op Twitter met hashtag #deband. De band staat niet alleen voor de armband, maar ook voor de band die je hebt met familie of vrienden die te maken hebben (gehad) met borstkanker.

Als je de armband, het magazine of de Pink Ribbon agenda koopt, heb je de mogelijkheid om te kiezen aan welk specifiek onderzoek jouw geld wordt gedoneerd. Je kunt kiezen uit de onderzoeken ‘Erfelijke belasting’ of ‘Uitgezaaide borstkanker’.