Word een (groene) vrijwilliger

Word een (groene) vrijwilliger

Er zijn talloze goede doelen die je op verschillende manieren kunt steunen: je kunt bijvoorbeeld een donatie doen, je kunt je oude schoen inleveren of groene stroom afnemen bij een energiemaatschappij die in jouw naam het goede doel steunt. Je kunt echter ook zelf in actie komen en vrijwilligerswerk doen. Heb je geen tijd om maandelijks of wekelijks vrijwilligerswerk te doen, dan kun je ervoor kiezen om te helpen bij eenmalige acties.

Help de natuur

Houd je van in de buitenlucht zijn, en wil je graag vrijwilligerswerk doen, dan kun je overwegen om in natuurgebieden te helpen. Zo organiseert Staatsbosbeheer jaarlijks de Natuurwerkdag. Er zijn op die dag werkzaamheden te doen, van snoeien en zagen tot het schoonmaken van paden. Voor kinderen worden er speciale activiteiten georganiseerd, zodat zij ook mee kunnen doen. Landschapsbeheer Nederland heeft verder in het kader van de Natuurwerkdag een bucketlist samengesteld van 25 dingen die je gedaan moet hebben in de natuur. Hierop staan dingen als een selfie maken met de dikste boom van Nederland en de hoogste duin van Nederland afrollen. De eerstvolgende Natuurwerkdag zal plaatsvinden op 7 november 2015.

De natuurwerkdag is voor jong en oud.

NLdoet

Een jaarlijks terugkerend evenement is NLdoet. Dit wordt georganiseerd door het Oranje Fonds, in samenwerking met duizenden organisaties in Nederland. In maart 2015 hebben zo’n 300.000 vrijwilligers, waaronder leden van het Koninklijk Huis, in totaal 7600 klussen uitgevoerd. Het gaat om allerlei klussen: van het opknappen van een kinderboerderijen en sportkantines tot het wandelen met ouderen. Er is dus voor iedereen wel een geschikt vrijwilligerswerkje te vinden. Heb je dit jaar de actie NLdoet gemist? Geen probleem: de data voor 2016 staan al vast. Op 11 en 12 maart 2016 kan iedereen weer in actie komen voor de maatschappij.

Op 20 en 21 maart kon iedereen zich weer inzetten voor het Oranje Fonds.